• Μανταλένα

  Μανταλένα

  1960


  Υπόθεση: Οι δύο βαρκάρηδες-περατάρηδες ενός νησιού μάχονται για το ποιος θα έχει τους περισσότερους επιβάτες. Όταν ο ένας πεθάνει και αναλάβει η κόρη του, τα πράγματα θα αρχίσουν να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο... μέχρι να αναλάβει δράση ο παπάς του νησιού και ο έρωτας!
  Σημειώσεις:

  Το νησί της ταινίας λέγεται Ασπρονήσι και είναι η Αντίπαρος. Τα πέντε κοριτσάκια από την Αντίπαρο είναι η Γεωργία, η Κορνελιώ, η Χρυσώ, η Ποθητώ και η Παρασκευώ

  ακούγονται τα τραγούδια: "Θάλασσα πλατιά", "Μες σ' αυτή τη βάρκα είμαι μοναχή"

  · Παραλειπόμενα: 1961
  Η ελληνική παρουσία στο Φεστιβάλ των Καννών ακούει στο όνομα «Μανταλένα» και φέρνει μαζί της τη λάμψη του πρωταγωνιστικού της ζευγαριού (Αλίκη Βουγιουκλάκη - Δημήτρης Παπαμιχαήλ) και τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Δημιουργός της ο Ντίνος Δημόπουλος που καταφέρνει να παρουσιάσει μία εμπορική ταινία, καλογυρισμένη ωστόσο και με καλές ερμηνείες στο σύνολό της. Στο σενάριο της ταινίας βρίσκεται ο θεατρικός συγγραφέας Γιώργος Ρούσσος και τα γυρίσματα έχουν γίνει στην Αντίπαρο. Παίζουν ακόμα σε ρόλους ερμηνευτικά αξιόλογους οι Παντελής Ζερβός και Θανάσης Βέγγος.

  Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έχει κερδίσει το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στη Θεσσαλονίκη για την ερμηνεία της ως Μανταλένα και έχει προκαλέσει αίσθηση στις Κάννες τόσο με την παρουσία της όσο και με τις φήμες που τη θέλουν να διατηρεί δεσμό με τον βασιλιά Κωνσταντίνο. Το κοινό την περιμένει ανυπόμονα, η ίδια όμως δεν πηγαίνει τελικά στο Φεστιβάλ, αφού ο Φίνος της το απαγορεύει από φόβο μη τη χάσει από ξένους συναδέρφους!


 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :